Alltid på banen – i snart 40 år

– Jernbanen har vært en god arbeidsplass og det kommer den fortsatt til å være i Spordrift. Dette kan gå godt – skikkelig godt også, forteller Juvstad, som har jobbet med jernbanen siden 80-tallet.

Vi snakker med Ove Gunnar Juvstad som jobber som banereparatør på Linjen Alnabru i Oslo. Han har vært med på en rekke omorganiseringer og ser frem til at Spordrift kommer i ordentlig drift.

– Det kan hende det er lettere å drive med det vi faktisk skal gjøre. I Spordrift vil det være ett fokus, og det vil dreie seg om drift og vedlikehold. Nå blir vi brukt til mange andre oppgaver også, forteller Juvstad. Han understreker viktigheten av å ha tilstrekkelig med folk til å utføre jobbene for å vinne de ulike konkurransene.

Det beste med å jobbe ute?

– Kollegaene har vært kjempefine og det er et veldig godt arbeidsmiljø. Med gode kollegaer trives du og gjør en enda bedre jobb. Vi er tre ulike lag som møter på jobb; visitasjon, vedlikehold og beredskap. Stemningen er god og vi har et høyt fokus på sikkerheten. Hittil har vi unngått de største hendelsene.

Med to brødre som jobbet på jernbanen, nærmere bestemt Loenga, var valget for ca. 40 år siden lett. Jernbanen virket som en veldig bra arbeidsplass og det er den fortsatt, forteller Juvstad.

– Når jeg ikke jobber, bor jeg på Gjerdrum og fyller fritiden med masse aktiviteter. Jeg er hobbysnekker, fisker og elsker å være på hytta i Bøverdalen og vandre i fjellet. Det er rekreasjon det!